Europa catala, Europe, Political campaining

Per què -i com!- voto a les eleccions alemanes

Em dic Joan Marc i soc ciutadà de l’estat espanyol. He tingut la sort de conèixer diverses cultures i tenir amics de diferents nacionalitats i religions. Per a mi el fet que siguin alemanys, sirians o xinesos no és cap problema, crec que som tots ciutadans del món i crec que hauriem de tenir tots els mateixos drets i obligacions.
A l’estat espanyol la democràcia passa per un moment difícil. La clase dirigent està saquejant i /o deixant que els bancs i grans empreses saquegin el pais en connivència -quan no cooperació- amb la justícia. Al mateix temps més i més gent no està perdent la feina, els salaris es continuen retallant mentre el frau fiscal continua gairebé sense ser perseguit.

Donada la situació actual no m’importa que les decisions sobre el futur del país es prenguin fora del mateix, especialment quan aquestes es prenen en llocs amb més garanties democràtiques com és el cas d’alemanya. No obstant això, si que m’importa que la gent que pren decisions sobre el futur de l’estat espanyol no es sotmeti a cap tipus d’escrutini a càrrec d’aquells que patirem la conseqüències de les seves decisions.
Per aquesta raó agraeixo la oportunitat de poder votar a les eleccions a alemanya. No perquè cregui que això solucionarà el problema democràtic a l’estat sinó perquè ajuda a posar de relleu les limitations del sistema actual . He llegit que aquesta campanya electoral a Alemanya és la més avorrida des de 1949. Si el sufragi pogués ser realment universal –que tots els que es veuran directament afectats per les decisions del govern alemany puguin presentar-se i votar a les eleccions- segur que les eleccions tindrien un sense aspecte molt més interessant, útil i fins i tot divertit.

Espero que algun dia puguem participar en la presa de decisions a nivell europeu i mundial, de manera que ents no electes com són la Comissió Europea o el FMI o que no triem nosaltres com el govern alemany puguin deixar de prendre decisions que afecten directament a gent que no ha pogut participar en la seva elecció.

Soc conscient que la solució no resideix en que els espanyols votin a les eleccions alemanyes sinó en la creació d’una veritable democràcia europea i mundial. A nivell europeu això vol dir un govern electe i legítim i amb les eines adequades que permetin la participació ciutadana real i a nivell mundial la creació d’una assemblea parlamentària de les Nacions Unides. Mentre no puguem triar els nostres representants en les institucions internacionals ni puguem influenciar les decisions que ens afecten votar a les eleccions alemanyes és la millor forma de posar de relleu l’actual dèficit democràtic a l’estat espanyol, a alemanya, a Europa i al món.
Us animo a fer el mateix!
Com votar a les eleccions alemanyes :

 

És molt fàcil! ves a www.facebook.com/electoralrebelliongermany2013

Pots aconseguir un vot escrivint al mur de “rebel·lió electoral”. Puja un text amb les raons per les quals vols votar a les eleccions juntament amb una foto o vídeo teu al mur del facebook de l’acció. (pots escriure o parlar en la teva llengua materna i ens encarregarem de traduir-la).

Què ha contenir el teu text:
1) qui ets ( nom i edat , on vius … )

2) si és possible menciona quin vot estàs aconseguint (en el cas que algú alemany al mur del FB posi el seu vot a disposició de qui vulgui votar )

3) Explica perquè vols participar ( explica teva història personal / com et veus personalment afectat per les decisions preses pel govern alemany o la política internacional / explica com entens tu la democràcia )

4) Puja també una foto teva subjectant un paper on s’hi llegeixi “Rebel · lió Electoral” o simplement mostrant el logo dibuixat (una creu dins d’un regal) o – millor encara- si pots gravar i pujarun curt vídeo explicant qui ets i per què vols participar.

JA ESTÀ !

I no t’oblidis de promoure l’acció entre els teus amics !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *