Coses que pasen, Política

Bienvenido Mr “Homes de Negre”?

Homes de negre d'aquí...

He observat perplex com una bona part de la classe política i mediàtica espanyola van passar uns dies especulant sobre la posibilitat que vinguin els “homes de negre”. Ho vaig trobar interesant perquè el plantejament des del principi va ser que això és dolent. En aquest punt hi van coincidir tant la dreta com l’esquerra –inclosos els seus corresponents extrems-.

 

No sé si és l’orgull patri o què exactament és el que toca tant la moral que vinguin gent del BCE, la Comissió Europea i el FMI a controlar com els nostres “homes de negre”, buròcrates i classes dirigents, administren per una part els nostres diners i per una altra la porrada de milions que ens han enviat des d’Europa. Dit això, val a dir que entenc que els que presten diners vulguin controlar com s’administren, sobretot en vista dels desfalcs, corrupetles i incompetències demostrat pels nostres “homes de negre”.
Si hi ha d’haver “homes de negre”; perquè és millor que aquests siguin els nostres i no “homes de negre d’importació”? Al cap i a la fi, els d’aquí porten anys cobrint-se de glòria així que en el pitjor dels casos anirem igual.
Si no volem “homes de negre” hem de pensar com i qui administra el subministrament de diners a l’economia. Hi ha uns quants exemples a petita escala de com economies poden funcionar amb monedes no convencionals però com que, ara per ara, fer això a nivell macro és més improbable que complicat em sembla que necessitem –almenys durant l’etapa de transició- alguns “homes de negre”.
Acabar mencionant que a mi em tranquilitzaria que a part dels “homes de negre” hi vingués també alguna dona –me’n fio més- i que si pot ser que canviin el negre per un color més viu per a animar el que alguns volen pintar com un funeral. Segur que si vinguéssin vestits de torero o amb la samarreta de “la roja” els espanyolets els rebriem millor que a la patoleia d’homes de negre “patris”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *