Europe, Política

Repetint errors? Charlie Chaplin ens en fa memòria…

Charlie Chaplin en la pel·licula “El Gran Dictador” pronuncia un discurs que sorprenentment es pot aplicar en temps de totalitarismes de pre-Segona Guerra Mundial com als temps actuals. El problema de fons no ha canviat; la ficció de que les diferències nacionals son motiu d’exclusió més que un valor afegit del món en que vivim, la connotació negativa de concepte “diferència”… al cap i a la fi entendre que les fronteres serveixen per separar i no per unir i que, ens agradi o no, a llarg termini ho aprenem a conviure junts o separats tenim tots els números per enfonsar-nos.

Al cap i a la fi, una crida a crear un lloc on més enllà dels interesos nacionals es pugui parlar dels interesos que tenim en comú i com gestionar les nostres diferències. Una democràcia realment global enlloc que la contraposició d’interesos democràticament nacionals.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *