Coses que pasen, Curiositats/Funny things

Conversa de taxista a Buenos Aires

Un taxista qualsevol de RadioTaxi Buenos Aires m’explicava lo malament que estan les coses a l’Argentina, com ell ha de treballar a jornada comperta en un banc i després treballar de taxista per a poder viure.

És la típica conversa en al que sembla que res tingui solució i en la que t’entren unes ganes de compadir-te del company. Que si la dona cobra només 1800 pesos (una mica més de 300eur) per a fer de reponedora en un supermercat, que si com pot ser que ells dos amb estudis de secundària hagin de treballar tant, etc. Rascant una mica vaig descobrint el perquè de tot plegat; ell es treu més de 2000eur al mes entre taxi i banc (treballant 16h al dia en dues feines a temps complert) així que fent numeros resulta que d’aquí i d’allà la familia es treu uns 3500eur al més i el lloguer que paguen és de 400eur… total que els hi sobren els diners per a viure bé. La pregunta que sorgeix és perquè viure amargat i ofegat? Si no vol treballar tant per què no replantejar-se el tema? Ell diu que és per a pagar-se lo mínim indispensable; la pantalla plana de 46 polzades, el cotxe, el mòbil d’última generació, les activitats extres del fill (que no veu els pares perquè sempre treballen) i tot plegat. Jo començo a veure que la situació no és tant desesperada com la vol pintar.

Jo li explico que no treballo tant i que simplement tinc menys coses i més temps per a fer el que vull; ni pantalla plana de 46 polzades, ni cotxe, ni punyetes varies. Ell no m’enten quan li explico que és possible organitzar-se la vida d’una altra manera.

Cada dia em trobo amb més i més gent esclava del consumisme i avorrida de la vida; que l’única referència que tenen són els diners i que no saben el que volen. Quin món construir amb gent que no té cap base sobre la que aguantar-se dret?

About admin

No information is provided by the author.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *