Coses que pasen, Curiositats/Funny things

“No tenemos ni pa’ sellos” revisited

La setmana pasada vaig rebre una carta del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio que deia: “Ahorrar energía es una labor de equipo”. En aquesta carta -en la que per cert i surt l’equip de futbol de la selecció espanyola, que deuen anar sobrats d’energía…- se’ns anima a demanar ajudes per a canviar finestres, façanes, ascensors, calderes i d’altres electrodomèstics.

Quan vivía a Bèlgica ja vaig fer servir aquest tipus d’ajudes governamentals i he de dir que em va sorprendre gratament que l’estat espanyol tingués aquest tipus d’iniciatives especialment en temps de crisis, que és quan es demostra quan un país està a l’alçada, invertint allà on cal.

Però de seguida em van fer tocar de peus a terra: al trucar al 912146673 (Servicio de información al ciudadano en eficiencia y energías renovables) em van dir que encara que la carta l’enviéssin des de Madrid ells no hi tenien res a dir doncs això ho porten des de Catalunya. Em van facilitar el telefon 935500110 on amablement em van dir que no tenen un duro doncs tot això depèn de Madrid… potser hi havia alguna subvenció per a finestres i que ho mirés al web de l’institut català de l’energia on en primera plana hi tenien l’anunci que han exhaurit el pressupost per a renovació de finestres -i estem a principis d’any!-.

La única pregunat que m’hauria de quedar és: perquè em van enviar la carta els del ministeri? és que l’únic pressupost que té aquest país és per a enviar cartes amb fotos de la selecció espayola i logos del ministeri però amb informació falsa?

Això em fa pensar en aquella frase castellana que haurem de recuperar que diu: “no tenemos ni pa’ sellos”. De moment ens arriba per a segells i prou, aviat potser ni això però pel que serveixen aquestes cartes potser donaria una imatge més real de la situació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *