Environment, Viatges

Napols 2

talps-i-escombraries-a-napolsEm llevo i plou. Mes esrany encara es que per esmorzar neva… Soc a Napols? Es veu que si…

Els companys de conferencia van arribant d’arreu del mon. Conferencia sobre Zero Waste -Residu Zero- a la ciutat mes pertinent per llur incapacitat -o discapacitat provocada per la Mafia- de tractar la materia.

El centre de Napols es un viatge al passat, carrers caient-se a trocos i preus rebentats per gairebe tot. A la conferencia em trobo xapurrejant l’italia amb gent que em confesa la seva vergonya pel sistema d’ensenyament italia que no els ha preparat per parlar idiomes. Italia, i en particular Napols es un lloc on encara s’hi poden trobar comunistes de la vella escola que volen l’abolicio de la propietat privada i no se que mes. Es dificil arribar a acords amb gent que viu tant lluny de la realitat pero alhora, venint de Brusel.les, la terra dels compromisos i minims comuns denominadors es una alenada d’aire fresc el trobar-se amb gent tan pura en els principis. Elaborem el document per Residu Zero per Europa intentant trobar un punt d’equilibri acceptable per tots/es.

A banda d’aixo, la vida de panini i expresso es fantastica i per sopar ens endinsarem en un dels barris tipics napolitans on tot es possible. Verges is sants a cada cantonada, cotxes i motos aparcats en llocs impossibles, roba estesa al carrer… sopem tres plats, dues ampolles de vi, postre i limoncellos en un restaurant -Nenella- per nomes 10 euros per barba acudits del cambrer inclosos. Experiencia impagable.

De tornada comentem els curios sistema de recollida selectiva de Napols: el camio de les escombraries recull i trinxa paper, cartro, plastic, metalls i organica amb residu… els participants a la conferencia de Zero Waste ens parem embadalits a fer fotos d’un moment tan surrealista. Segurament tota aquesta desafortunada barreja de residus acabara al nou abocador que acaben de reobrir a Napols i on s’accepta residus barrejats incomplint flagranment la directiva  europea d’abocadors…

Lo dels residus i les autoritats italianes es la historia d’una desgracia continuada i de mostrar la corrupcio de l’estament politic italia: A Napols hi ha propostes per construir 5 incineradores per cremar mes del 100% dels residus produits per la ciutat. Representants de Sicilia ens expliquen com volen construir incineradores per cremar 95% dels residus de l’illa. Aixo deixa 5% per reciclar i incompleix de forma espctacular la directiva d;abocadors europea. Pero aqui tant se’ls hi en fot. La multa de la UE es pagara amb fons publics pagats amb impostos dels ciutadans i el benefici de les subvencions i la cremacio de residus anira a mans dels quatre politics corruptes… Trist, trist…

Tornem cap a casa per carrerons carregats de verges que farien millor si sortissin de les gabies i comencessin a fer quelcom per llurs seguidors…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *