Coses que pasen

No hi ha crisis!!

No se quantes vegades he sentit ultimament que la crisis financera esta sota control i que els efectes sobre l’economia real es comencaran a notar aviat.

He estat preguntant amics i coneguts sobre el tema de cara a poder saber si la crisis es troba, efectivament, tan lluny com alguns prediquen. Un amic meu m’ha donat l’evidencia que buscava:

“Per raons de feina he de fer la compra els dissabtes. Em va sorprednre fa dos dissabtes que les botiges eren buides. Pero encara mes em va sorprendre el fet que el dissabte seguent les mateixes botigues tornessin a estar plenes. Perque? L’unica diferencia plausible que se m’acudeix es que el dia 20 es la data en que les targetes de credit tornen a posar el saldo a zero donant la possibilitat al titular d’endeutar-se encara mes. Aixo vol dir que moltissimes families no arriben a mitjans de mes i viuen de la renovacio del deute del credit.”

No hi ha crisis. Si mes no, no hi ha mes crisis que la que hi havia fa un any, o dos… De la tradicio tan catalana de l’estalvi i els quartos a sota la rajola ens hem pasat al carro ianqui d’estirar mes el brac que la maniga.

Quan arribi la crisis… que ens busquin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *