Curiositats/Funny things, Viatges

Si tens pressa agafa el cotxe

El primer record que tinc de Rumania es remunta al 2004 quan cami de Chisinau, Moldavia, vaig passar dos dies a Bucarest. Recordo que nomes arribar a la capital rumana em va sorprendre que una iaia que caminava davant meu se’m va girar, em va mirar als ulls i acte seguit es va aixecar les faldilles, es va baixar les calces i va procedir a urinar al mig del carrer i de ben poc va anar que no m’esquitxa…

D’aixo fa gairebe 5 anys i l’entrada de Rumania a la UE suposo que ha ajudat a donar la nova imatge que mica en mica presenta el pais. Bucarest ha canviat molt des del 2004. Mes neta i arreglada, a la capital es respira el canvi cap a millor tot i que la pluja de milions caiguts d’Europa han tingut relatiu. Com un rumanes em confesara, molts dels cotxes 4×4 ultim model que es poden veure estan pagats amb diners del contribuent Europeu.

Independentment de qui paga els cotxes, el fet es que Bucarest esta al punt del colapse circulatori. Tothom vol tenir cotxe per anar a engrossir les infinites cues i embussos que colapsen la ciutat i fan l’aire irrespirable. Ciutats com Paris, Londres, Brussel.les o Barcelona fa temps que estan assajant maneres de reduir el transit promocionant l’us del transport public, la bicicleta, gravant l’aparcament, etc… A Bucarest encara no s’hi han posat i l’efecte es un colapse circulatori constant. I que per fer 10km es necessiti 1,5h…

Tots els estrangers que assistim a la conferencia coincidim en el fet que el caos d’aparcament i circulatori es el que de moment ens ha sorpres mes de la ciutat i mes del 50% hem vist accidents de transit entre l’aeroport i l’hotel… La conferencia comenca amb retard, el moderador i hoste rumanes no acaba d’arribar.

Amb 45 minuts de retard comenca la conferencia i les primeres paraules de l’hoste son per disculpar-se per aquest fet i explicar que aixo ha sigut degut a que per fer un trajecte que abans prenia 10 minuts avui s’hi ha passat una hora. “El transit esta impossible” diu.

Allo que deiem…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *