Coses que pasen

L’email no s’ha pogut enviar

De visita pel pais basc aquesta setmana, m’han transmes la trista noticia que una persona amb la que havia treballat durant els darrers 2 anys ha passat a millor vida.

Mes enlla de la tristor que la mort d’algu que coneixes pot causar el que em va cridar l’atencio del fet es que la mort el trobes assegut davant de l’ordinador. No entrare a detallar les causes de la mort perque en aquest mon exageradament cientific i racional sembla que el saber la causa justifiqui el fet, d’altra banda ben natural, de morir-se.

Dire nomes que la persona en questio tenia encara molt cami per recorrer i moltes ganes de canviar el mon.

Pero, anant al gra, el fet que trobo curios/preocupant es l’imaginari de la situacio en que la nostra anima i el nostre cos se separen: amb la d’hores que ens arribem a passar davant l’ordinador avui en dia tenim molts numeros de que una gran nombre de moments importants de la vida se succeixin a la pantalla de l’ordinador.

Abans els fets importants es comunicaven boca a boca i en moments dificils l’interlocutor sempre era de carn i ossos. Amb la revolucio de la comunicacio les noticies ens arriben per email, les fotos dels nous nats en arxius adjunts i la coordinacio per accions populars i revolucions varies s’organitzen a l’internet…

Es questio de fer numeros, si entre feina i hobbies ens pasem una mitja, diguem, de 8-10 hores davant de pantalles d’ordinador o de televisio –alguns ens en passem mes- aixo vol dir que gairebe un 40% del nostre temps total i entre un 50 i un 60% del nostre temps desperts estem davant la pantalla magica.

No es d’estranyar doncs, que la mort ens pugui arribar obrint un arxiu adjunt…

Si aquest fet malaurat ens arribes, pot ser que el nostre company ordinador, sense fer massa escandol davant de l’escena mes o menys patetica que poguem representar, optara com a maxim per entrar en estat “d’hivernacio”. Potser fins i tot ens preguntara, abans d’apagar-se automaticament, si volem guardar el treball que estavem fent…

Estalviem-nos el drama.

About admin

No information is provided by the author.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *